
Rozhovory
Vojta Dyk, Radka Třeštíková, Nora Fridrichová, Robert Vano a další… Rozhovory se zajímavými osobnostmi o jejich životě i práci.
Robert Vano: „Kombajny fotit neumím, lidi snad jo“
Miluju, když jsou zpovídaní vtipní. A takový je i jeden z našich nejlepších fotografů Robert Vano (71), který se rád směje a rozesmívá druhé. Povídala jsem si s ním o jeho životě v Americe, o módě v Čechách i radosti z vlastního hrobu. Takové lidi mám nejradši.

Svět ženy, 9/2019
Vojtěch Dyk: „Žádné limity neexistují“
Dělat rozhovor s Vojtou Dykem byl můj sen, to je jasný. A když do Česka společně s novou deskou přivezl i kousek živelného New Yorku, naštěstí to klaplo. Povídali jsme si s ním ale i o tom, proč ho inspiruje příroda a co všechno je pro něj umění. Jo, je TAK hezký i ve skutečnosti.

Svět ženy, 2/2020
Radka Třeštíková: „Dokonalá rozhodně nejsem“
Se spisovatelkou Radkou Třeštíkovou (39) jsme si povídaly o její další knize, sladce bolavých návratech domů a nástrahách manželství dvou kreativních bytostí.

Svět ženy, 11/2018
Nora Fridrichová: „Co se mi v životě nejvíc povedlo? Moje děti!“
Oblíbená novinářka se těší na latinské tance ve StarDance, při své práci myslí i na druhé a nenechá se zastrašit ani komentáři politiků. Živelná Nora Fridrichová (41) nám v rozhovoru odhalila i svou citlivou duši.

Svět ženy, 9/2019
Marek Orko Vácha: „V kráse je kus mystiky“
Jeho slova mají vzácný dar dotknout se něčeho hluboko v nás. Farář, teolog, biolog a spisovatel absolvoval cestu od biologie k teologii a laskavý pohled na svět předává ve svých knihách i kázáních. Povídala jsem si s ním o tom, jak se působí faráři v zemi ateistů, co jej fascinuje na cestování.

Rozhovor pro vánoční Svět ženy
Jan Mühlfeit: Bill Gates mi vždycky říkal: „Úspěch je špatný učitel“
Kouč Jan Mühlfeit (56) učí druhé, jak mohou naplno využít talentu a potenciálu. Bavili jsem se s ním o neomezených možnostech lidské mysli, českém školství i o tom, jak se dá naučit charisma.

Svět ženy
Bistra: trend, který září od úsvitu do soumraku
Koncept rychlého občerstvení jde posunout od klasického fast foodu mnohem dál. Restauratérům dochází, že i rychlé občerstvení se dá dělat zajímavě, chutně a ze zdravých a kvalitních surovin a zákazníci takový přístup ocení. Co k otevření bistra potřebujete? Kromě nadšení, pracovitosti a neokoukaného konceptu i štěstí na dobrý tým, a hlavně touhu dělat věci srdcem.

Magazín HOREKA
Tomáš Horák: „Radost je lepší než michelinská hvězda“
Téma návratů do rodné vlasti mě hodně zajímá a nevyhnula jsem se mu ani při rozhovoru s Tomášem Horákem. Po letech strávených v zahraničí svůj kuchařský um předvádí tento talentovaný šéfkuchař i doma a jeho pokrmy připomínají umělecká díla, bravurní spojení chutí a vůní pak korunuje nápadité servírování. Nezapře malířský talent a nezapomíná pochválit svůj tým.

Svět ženy
Kristína Nemčková: Československá kuchařka
Vítězka soutěže Masterchef Česko Kristína Nemčková vydala kuchařskou knihu #UPGRADE, která je plná tradičních československých receptů.
